Mer om - Mattias Kaneteg

1990, bara 15 år gammal grundade jag mitt absolut första bolag, min ide var enkel för att starta ett företag, sälja säkerhet för bilar. Jag drev detta bolag under 5 års tid och vi växte från 1 till 50 anställda. När jag kände att jag var klar med det jag ville uppnå sålde jag bolaget. Efter jag sålde bolaget valde jag att flytta till USA , bodde där i över 1 år och återvände sedan tillbaka till Sverige för att studera, för att försörja mig under tiden som jag studerade jobbade jag extra som säkerhetsvakt på nätterna.

1998
, när jag var 23 startade jag mitt första internetföretag, affärsidén för bolaget var att samla analyser om olika spelbolag, efter bara ett år stod företaget på benen och jag sålde detta för att gå vidare och arbeta på Kanal 5.

Från TV tillbaka till Internet!

Efter en kort period på Kanal 5 valde jag att starta ett nytt internet bolag, denna gången riktade jag mig in på att bygga hemsidor med webbhotell och sälja till företag som behövde en hemsida.

2001 hade Eastpoint redan cirka 5000 kunder och vi hade vuxit till totalt 12 personer på bara 1.5 år. Det jag under denna tiden förstod var att efterfrågan inte låg i hemsidor, utan utrymme för att placera din hemsida, alltså web hosting och webbhotell. Med pengarna vi dragit under dessa år valde jag då att köpa upp webbhotellsföretag.

2005 hade jag redan förvärvat totalt 11 stora webbhotellsföretag. Vi beslutade då att lägga alla under namnet Crystone, som var ett bolag jag köpte upp i Norrköping. Crystone ingick nu i koncernen Eastpoint och vi var ett av det största och snabbast växande webbhotellsbolaget i hela Norden.

2006 börsnoterade jag själv Eastpoint och vi fortsatte växa enligt planerna. År 2012 bytte koncernen namn till Online Group (Publ), jag lämnade bolaget i December 2013.

I dagsläget driver jag eget investment bolag under namnet House of K Investment AB.  Vi startar och investerar i internet bolag med fokus på Web Hosting, Domäner, E-handel och säkerhet på internet.

2014 startade vi bolaget Miss Group , som idag har vuxit till 650 000 kunder på mindre än 8 år, vilket är ett nytt rekord för Europeiska marknaden. Jag är fortfarande aktiv inom Miss Group.

2015 såldes iGame Group som jag varit delägare i under en längre tid till Unibet för nästan 850 Miljoner kronor.